I efterårsferien er der måske tid til at sidde sammen og spise frokost med børnene. Det er en rigtig god anledning til tale om hvad god frokostmad er.

God frokostmad er bl.a. fuldkornsrugbrød med fx æg, skinke og makrel – enten i tomat eller røget – og så med ”grønt” tilbehør.

Der er forskel på rugbrød. Hvis rugbrødet indeholder hele kerner af korn eller meget fuldkornsmel, så kan det kaldes fuldkornsrugbrød. Vil du være sikker på at det er fuldkorn – så gå efter fuldkornsmærket – det giver dig sikkerhed for at det virkelig er fuldkornsrugbrød og at du på den måde får mange fibre.

Print

 

 

 

Somme tider indeholder rugbrød mange frø, fx solsikkekerner, hørfrø, græskarkerner osv – men det gør det ikke til fuldkornsrugbrød – men det gør det mere fedt, da frøene er olieholdige.

Det ”grønne” tilbehør giver et tilskud af mange forskellige vitaminer og mineraler, det smager godt og det ser så dejligt ud.

Og så sætter det kulør på æggemaden, skinken, makrellen eller hvad det nu er du spiser.

Hvis tilbehøret varieres efter årstiden, så er det med til at give dig en varieret del af alle de mange forskellige næringsstoffer du skal have.

Anret det gode tilbehør på et skærebræt og lad den enkelte tage det der passer bedst – det inspirerer til at smage, når man sidder sammen med andre.

Her på skærebrættet er der rucola, porreskiver, tomater, agurk, vinterportulak og snackpeber.

Der er mange variationsmuligheder – alt efter årstid – dild, purløg, persille, syltede rødbeder, asier, hakket grønkål, ramsløg, løgskiver, andre krydderurter – og meget andet. Men det er alt sammen med til at give en lille del af de vitaminer og mineraler som vi har brug for.