Januar – en kold  og mørk måned som  kalder på varm og  mættende mad. På samme tid også sparemad, og mad hvor kalorierne tælles. De fleste af disse forventninger til maden vil kunne indfries, hvis der er fisk, kål og suppe på menuen. Herunder finder du forslag til råvarer for denne måned.

Torsk
En  mager fisk med hvidt fast  kød. Den forhandles hel, udskåret og  som benfri fileter. Små torsk  er bedst at stege, store torsk er gode at koge eller ovnstege. Torskefileter har mange anvendelsesmuligheder og er samtidig nemme at tilberede og variere. Der  findes flere  forskellige torskearter,  hvoraf de  mest kendte er kuller, kulmule, hvilling og sej.

Grønkål
Er en usædvanlig næringsrig grønsag og propfyldt med vitaminer og  mineraler. Indholdet  af A-  og C-  vitamin er højt, ligeledes kalk  og  fibre.  Grønkål   er  en  god investering. Har man  mulighed for at have  den  i haven, kan den  udnyttes fra  sommeren til  langt hen  på vinteren.  De tidlige  fine, sprøde  og milde  grønkålsblade kan  bruges i salatskålen om sommeren. Efterår  og vinter anvendes grønkål til suppe, stuvninger o.l.

Pastinak
Er igen blevet  eftertragtet. Pastinak er mild og let sødlig i smagen. Den mætter  godt og er velegnet i mange vegetariske retter, f.eks kogt, bagt, stegt, stuvet eller rå revne i salater. Pastinak  smager godt sammen med kartofler, spinat,  fløde  og ost.  Toppen  kan  bruges som  suppevisk. Pastinak skal skrælles før brug. Pastinak  overvintrer på friland,  da den  kan  tåle en del frost.

Persillerod
Eller  rodpersille som  den også kaldes er nært beslægtet  med  persille.  Persillerod forveksles  ofte  med pastinak, som den dog også har en hel del tilfælles med. Den er dog mindre  og knap så  grov , smagen er fin og raffineret. Rodpersille  egner  sig  først  og  fremmest  til  suppe  og sammenkogte retter, men  revet er den også  god i råsalater. Toppen kan bruges som suppevisk.