Det bugner  af friske danske  frugter og grønsager  i haven, på torvet og i butikkerne . Det er højsæson for stikkelsbær, jordbær,  solbær,  hindbær og  ribs,  som  hører den  danske sommer til. Og hvad enten man bor på landet eller i byen kan man få dem friske. 

Stikkelsbær, hindbær, ribs og solbær
Disse er ligesom jordbær (se juni) kun fremme i en ganske  kort periode. Det er sunde bær med hver  sin karakteristiske  smag, og de  bør nydes  her i sommertiden,  så  vi  samtidig  kan samle  os  et  lager  af naturens egne  C- vitaminer. De  smager godt både  rå, kogte som grød, i tærter og som syltetøj.

Salat
Salat fås i mange forskellige udgaver. Almindelig hovedsalat og icebergsalat  er de bedst kendte,  hvor icebergsalaten er den mest  saftige og sprøde. Salattyper  som egeløv, friseé, romaine  og radicchio   er meget  aromatiske, men  lidt mere bitre i  smagen end de andre.  Brug derfor kun lidt  af disse salater i salatskålen sammen med den almindelige salat. Salat  har  et  stort  indhold  af A-  og  C-vitamin  og  af mineralet kalium.

Sukkerærter
Sukkerærter kaldes  også  "  Mange tout",  som er  fransk og betyder,  at  alt  kan   spises,  også  bælgen.   De  ligner almindelige umodne ærtebælge, men er uden  den seje hinde. Sukkerærter spises som grønsagstilbehør, lynsteges i sauteer eller kommes rå i salaten.

Knudekål
Knudekål, glaskål, glaskålrabi og  kålrabi er en  og samme sag. Knudekål er dannet af stænglen som er svulmet op til en knold  eller  knude.  Yderst   kan  farven  være  blå  eller lysegrøn, men inderst er kødet altid hvidt. Sæson for knudekål er fra maj til oktober. Knudekål  skal skrælles  inden  brug og  kan  anvendes rå  i
salater, sammenkogte retter o.l.