Nu er det ved at være slut med sommergrønsagerne, og naturen byder på de lidt grovere og mindre vandholdige grønsager som kål og rodurter.  Selv om  det er vinter så glem ikke råsalaten, den kan blandes på mange måder.

Rødbede
Mange  danskere kender  kun rødbeden  som en  riflet, syltet industrisag,  og det  er synd  for denne  farverige pælerod. Tidligere på sæsonen, når den  er lille og spæd,  er toppen også en  dejlig spise.
Den kan f.eks. bruges til suppe eller tilberedes på samme måde som spinat.  Store rå rødbeder kan  glimrende rives til råkost.  Rødbeden kan ovnbages. Til  kogte rødbeder  skal lidt  af  stilken  og rodspidsen  blive   på,  ellers   forsvinder  farven   ud  i kogevandet.

Æbler
Af økologiske æblesorter findes  for tiden bl.a  Belle de Boskoop, Ingrid Marie og Filippa. Belle de Boskoop  er en  god  gammel kending  med en  meget kraftig smag, som gør det til et fortrinligt madæble. Ingrid  Marie er  et lækkert  og sprødt  spiseæble, som  kan bruges til alle formål, hvor det gerne må koge ud. Filippa  er et  herligt spiseæble  med aromatisk  og saftigt frugtkød.  Men brug  det også  gerne til  alt muligt  andet, f.eks. i salat.  Æbler giver gode fibre og C-vitamin.

Rosenkål
Rosenkål er mini-kålhoveder, og rosenkål kan ligesom grønkål tåle frosten ude i jorden. De  spæde   rosenkål  kan  med  fordel   bruges  snittede  i salatskålen. De indeholder masser af fibre og C-vitamin. Pak  f.eks.  frikadellefars   omkring  kogte  rosenkål.  Det strækker  kødet   og  gør  frikadellerne  sundere   og  mere velsmagende. Bacon og rosenkål  klæder hinanden godt.  Rist  lidt bacon i en gryde. Vend kogte rosenkål  heri og server dem til diverse kødretter.