Det er vigtigt at vi voksne er de gode rollemodeller. Vi skal også spise frugt og grønt og give udtryk for at det er dejligt at spise.

Rigtig mange af os kender nok til at belønne med is, slik og sodavand, og så kan vi ikke forstå at børnene foretrækker dét og ikke beder om frugt.. Min egen erfaring med børnebørnene er, at hvis jeg ved at de kommer, så skynder jeg mig at tilberede en lækker skål med frugt, gulerødder, i mundrette bidder, samt mandler og måske rosiner eller anden tørret frugt, som jeg ved de kan lide. Hvis skålen står parat på bordet når de kommer, så er der ingen tvivl om at det spiser man, hvis man har lyst. Og det forunderlige er, at så spørger de ikke om is eller andet snold, på trods af at de ved, at der altid er is i fryseren eller bolsjer og chokolade i skuffen.

De fleste ved nok, at en voksen helst skal have 600 g frugt og grønt om dagen. Også rødbeden på leverpostejen eller agurkesalaten er en del af dagens dosis. Kartoffelsuppen i bloggen i går, var også en stor del af dagen grønsager. Så det er ikke så besværligt.

Og heldigvis spiser vi i Danmark stadig mere frugt og grønt – men vi skal være varsomme med hvilken frugt vi spiser. Læs DTU´s undersøgelse af hvilke varer vi skal være særlig opmærksomme på.

Mikroorganismer i frisk frugt og grønt

Vil du være på den sikre side, så spis dansk frugt og grønt. Der er stadig dejlige danske æbler og gulerødder at få.